Zamieszczone przez krzysiek83wpr
Śląski TOP GEAR ...
Zwiń
X
-
Ciekawe.. ale troszkę prowadzący mnie zaskoczyli sprawą związaną z turbo dziurą, oraz z tym jaki to oni bieg wrzucają przy skręcie 90stopni. Chyba tam jakiś błąd popełnili, bo żeby wrzucać "jedynkę" w czasie jazdy to troszkę dziwne. Ale z drugiej strony nie miałem z tym silnikiem jeszcze przyjemności jechać, mimo to wątpię aby trzeba było robić takie cuda na zakrętach.
Film, nagranie dość ciekawe, troszkę amatorką zalatuje, troszkę za bardzo widać jakieś podobieństwa czasem śmieszne do innych programów motoryzacyjnych, ale mimo to i tak bardzo ciekawie zmontowane.
Komentarz
-
-
Tez mnie zdziwila ta jazda na 1 w zakretach. Czy aby Panowie nie opanowali tego auta w kilka dni ? Moze sie wypowiedza posiadacze 1.6 TDI czy faktycznie trzeba wchodzic w zakret 90 stopni na duzych obrotach by redukcja byla tylko 2ki ? Ja w 1.8 TSI czasami pokonuje takie zakrety na 3ce ..
Po drugie podejscie Panow "redaktorow" wydaje sie byc z definicji niechetne Skodzie co implikuje konkretne niekorzystne Octavii komentarze np: " zwykła Skoda" , "poczciwa konstrukcja budowana od lat na platformie Golfa i tylko odswiezana liftingami" oraz koncowa ocena pt. dlaczego nie kupilbym Skody ... itp.
Oczywiscie kazdy moze miec swoje prefrencje co do marki no ale z drugiej strony dobry redaktor motoryzacyjny powinien byc tez max. obiektywny . Takie jest moje zdanie i w kazdym razie biore to pod uwage wysluchujac opinii o danej marce w publikowanych testach.
Po trzecie pada cena Minta 1.6 TDI 71 tys. PLN , w rzeczywistosci cennikowo to jest nawet ponad 72 tys PLN. Przeciez chyba za tyle nikt jednak przy zdrowych zmyslach mietowki nie kupi . Powinni sobie zdac trud zeby przynajmniej oficjalne rabaty odjac i wtedy moga mowic o cenniku a wiadomo ze mozna taniej. Moim zdaniem to bardzo zaciemnia obraz stosunku jakosci/wyposazenia do ceny w Skodzie dla osoby niezorientowanej.
Po czwarte pan tester "pasazer" nie chciał być szownista ale nim wlasnie został ... To tak odnosnie parkowania bez czujnikow przez kobiete. Prawdopodobnie sam nie cofal nigdy Octavia bez tych czujnikow i takze nie widzial mezczyzny ktory jest kiepskim kierowca lub kobiety jego przeciwienstwa.
Po piate robawili mnie porownujac Octavie do Mondeo i Laguny. Po raz kolejny ktos kto nie jest wlascicielem Octavii zestawia ja jako konkurenta aut klasy sredniej. To tak z dedykacja do przeciwnikow takich porownan. Cos w tym musi byc skoro nawet "motoryzacyjni redaktorzy" myla sie ...
No ale resumujac to napisali generalnie conajmniej dobrze o tym aucie dodajac jednak tzw kwiatek do kozucha ... Moze nie mogli gorzej napisac ? W koncu dostali Octavie na kilka dni od Auto-Centrum Kierat w Tychach ...
Komentarz
-
-
Evil, z tą jedynką też mnie zaskoczyli, a turbo dziura nie jest aż tak odczuwalna. Miałem okazję jechać Fabią z tym silnikiem.
Wydaje mi się, że jeżdżąc japońcami(w filmiku Prelude i Eclipse)gaz wbijają od razu do dechy, żeby osiągnąć magiczne 5 tyś i zacząć zabawę, przez to w negatywny sposób opisują moment przypływy momentu obrotowego w małym dieslu.
Komentarz
-
-
LOL zakręty na jedynce, szkoda, że nie na wstecznym w ogóle. A porównanie do Laguny i Mondziaka to chyba pomyłka. I prestiż łoho łoho niektórzy nie potrzebują mieć samochodu za 300k zł, żeby się lansić na mieście poza tym era "tandetnej" Skody skończyła się po połączeniu z VW ale dalej dla niektórych ludzi Skoda to kupa :|
Komentarz
-
-
podwórkowe wsiochy wzięli się do testowania samochodów :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
"nie będziemy testować prędkości maksymalnej bo zabraknie nam autostrady"w jakich czasach żyją ci kolesie? kto dziś testuje auto, ściśle mówiąc, jego osiągi na drogach publicznych...beznadzieja :!:
a swoją drogą to chyba każdy z nas wie, że ten właśnie silnik jest skonstruowany na wyzwanie ekologów. każdy koncern swego czasu "musiał" się pochwalić jakąś jednostką, która poprawi/uspokoi lekko podnieconych ekologów :wink:
a ze 105 koni ferrari nie zrobią 8)
Komentarz
-
-
A w czym ci goście są lepsi od testowanej skody.Ruszają się jak piosenkarze z Disco relax. :diabelski_usmiech
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Jak na amatorkę, to całkiem nieźle. Na mój gust, to brakuje chłopakom obycia z kamerą, ale z czasem się wyrobią.
Jeżeli chodzi o treść, to słabo. Wartość informacji jest na poziomie folderu reklamowego - nic ciekawego.
Ja nie jeździłem 1.6tdi, ale z tą jedynką to chyba faktycznie przegieliO2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ufopodwórkowe wsiochy wzięli się do testowania samochodów
Zamieszczone przez ufokto dziś testuje auto, ściśle mówiąc, jego osiągi na drogach publicznych
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez voltarŚląski TOP GEAR ...- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Im zapewne chodziło o to, że tocząc się autem 10-20 km/h w ciasnym zakręcie osiedlowym jadąc na 2 biegu auto nie chce się zbierać, bo obroty są na poziomie 1200. Dając buta auto stoi. Stąd ich tendencja do włączania 1 i jazdy "na ciągu".
Trochę ich rozumiem, bo podobne wrażenia mam po jeżdzie autami z silnikami 1.5 dCi, którymi ostatnio się woże. Bez turbiny (małe obroty) te silniki zachowują się jak SDI co przy małej pojemności skutkuje tym, że nie ma skąd wziąć momentu obrotowego, który dawniej uzyskiwano z pojemności.
Generalnie wyciągnęli dobre wnioski. Silnik bez szału, ale spalanie 1 klasa. Takie wozidełko dla oszczednych.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Z tego co słyszałem to silniki diesla na CR mają mniejszą turbodziure.
Więc ten problem o którym oni pisza może występować taki sam albo i większy w 1.9 TDI ... Ja jednak jakoś nie zauważyłem jeżdząc 1.9 TDI aby był to problem.
Turbodziura owszem była ale normalnie 1 ki w zakrecie nie potrzeba było właczać.
NAtomiast wszystko zalezy od warunków poknywania zakrętu. Czasami i w obecnym 1.8 TSI musze wbić 1ke na zakrecie 90 stopni gdyż tak trzeba zwolnic czasami.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dig DugIm zapewne chodziło o to, że tocząc się autem 10-20 km/h w ciasnym zakręcie osiedlowym jadąc na 2 biegu auto nie chce się zbierać, bo obroty są na poziomie 1200. Dając buta auto stoi. Stąd ich tendencja do włączania 1 i jazdy "na ciągu".- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Jac_ek, Tu nie chodzi o naciąganie, tylko o fakty. Spróbuj przy 1200 obr dać buta - auto się zbierze, czy zmuli i minie z 1-2 sec zanim wejdzie na obroty efektywnej pracy turbiny i zacznie jechac ??
Kolesie nauczeni szybkiej jazdy benzynami o dużej pojemności, co widać na filmie tak widza jazde małym dieslem. Chcesz jechać zredukuj. Albo się z tym pogodzisz, jezdzisz spokojnie i cieszysz się ekonomiką, albo redukujesz. Dla nich rozwiązaniem jest redukcja.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekmocno naciągana teoria - redukować do 1dynki przed zakrętem
Komentarz
-
Komentarz